Subsidies, gratis proefperiodes en een nieuwe grote educatieve roboticawedstrijd. Neem deel!

Subsidies, gratis proefperiodes en een nieuwe grote educatieve roboticawedstrijd. Neem deel!

Hallo,  

 

Mijn naam is Niels, Educational Development Director van nooby.tech.

Onze missie: educatieve robotica naar alle scholen van België en Nederland brengen. Graag had ik je wat meer verteld over het VEX educatieve roboticaprogramma.

 

Ik heb enkele jaren in Engeland les gegeven in robotica en programmeren. Op dat moment kwam ik voor het eerst in contact met VEX Robotica. We gebruikten VEX (VEX IQ en VEX V5) eerst als didactisch hulpmiddel bij een aantal studenten met uitdagend gedrag, maar na enkele weken gebruikte ik het veel vaker tijdens de lessen. In een mum van tijd startten we enkele teams om deel te nemen aan de VEX roboticacompetities.

 

De VEX roboticacompetitie is de grootste en snelst groeiende academische roboticawedstrijd met meer dan 24 000 geregistreerde teams. Het ontwerpen en bouwen van een robot ging veel verder dan engineering, wiskunde en programmeren. Het bracht de studenten ook levensvaardigheden aan zoals teamwerk, leiderschap, communicatie, creativiteit, leren van je fouten, doorzettingsvermogen en waardering voor diversiteit.

 

Gedurende mijn jaren in Engeland heb ik met mijn teams kunnen deelnemen aan competities in diverse delen van het land. Dit culmineerde in het deelnemen aan de wereldfinale van VEX IQ in Louisville Kentucky (USA). Het was een unieke ervaring voor de studenten, de ouders, de leerkrachten en de hele schoolgemeenschap.  

 

Dit jaar komen de VEX roboticacompetities naar de BENELUX! 

 

nooby.tech kan bovendien proefperiodes en subsidiemogelijkheden aanbieden.

 

Als je dus geïnteresseerd bent om innovatieve STEM en roboticaprogramma’s te starten in je school, ga dan zeker even een kijkje nemen. Het is mijn taak er voor te zorgen dat je de nodige hulp kan vinden om met je school, in clubverband of als team deel te nemen aan de internationale competitie.

 

Kijk eens rond en neem zeker contact met mij op als je vragen zou hebben. Hopelijk zie ik je binnenkort op één van onze events of workshops.  

 

Ik wens je een goede start van het nieuwe schooljaar!

 

Niels Puttemans

Niels Puttemans

niels@nooby.tech

 

 

Hier lees je alles over de VEX educatieve robotica en -wedstrijden

Artikels met gelijkaardige interesses