Gratis serious game Mindfits™: Lockdown Edition

Gratis serious game Mindfits™: Lockdown Edition

Jongeren moeten vandaag net als iedereen tot vervelens toe in hun kot blijven. Dat kan bestaande psychische problemen in de hand werken. Zelfs voor gezonde jongeren met een stabiele thuissituatie kan enkele weken opgesloten zitten één en ander aan het wankelen brengen. 

Om jongeren te helpen de juiste balans te vinden in deze mentaal veeleisende tijden en om ze toe te leiden naar de bestaande online hulpverlening, lanceren we de gratis online serious game Mindfits™: Lockdown Edition.

Het uitgangspunt van de game: zeven jongeren in één kot, jij bent de nieuweling én er geldt een lockdown. Bedoeling is dat je je kotgenoten beter leert kennen en dat je waar mogelijk hun sociaal, psychisch en emotioneel welbevinden tracht te versterken. Thema’s als sexting, sociale angsten, isolatie en zelfs een identiteitscrisis passeren de revue. 

Net als bij de Serious Urban Game Mindfits™ doorbreek je doorheen het spel geleidelijk enkele hardnekkige taboes rond mentaal welbevinden. Je leert hoe je kan omgaan met moeilijke momenten, eenzaamheid of angsten, wat je er zelf aan kan doen en wat je voor anderen kan betekenen.
Daarnaast komen de spelers tijdens het spel in contact met de diensten en organisaties waar ze terecht kunnen als zij zelf – of mensen in hun omgeving – het even moeilijk hebben.

Het spel is gratis te spelen op www.sug-platform.com op smartphone, tablet of pc. Vanaf 14 jaar.

 
Meer weten?

Artikels met gelijkaardige interesses