Zin om je digitale didactische skills verder te ontwikkelen? Onze ‘SkillsNavigator kwaliteitsvolle digitale didactiek’ vertelt je hoe

Zin om je digitale didactische skills verder te ontwikkelen?  Onze ‘SkillsNavigator kwaliteitsvolle digitale didactiek’ vertelt je hoe

Pieter Sprangers, hoofdonderwijsdesigner van domo de refontiro, ontwikkelde hiervoor de 'SkillsNavigator kwaliteitsvolle digitale didactiek'.  Zijn vertrekpunt voor de SkillsNavigator zijn inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek over de dimensies die ertoe doen binnen de context van de - als het ware - traditionele “live” didactiek.  Pieter bracht ze in kaart en vertaalde ze naar de onlinewereld.   

Voor wie?

Individuele leraren kunnen op basis van deze zelfinschatting met betrekking tot hun digitale didactische skills zeer gefocust en gericht professionaliseren.  

Daarnaast is de SkillsNavigator ook prima bruikbaar voor teacher teams om op teamniveau het huidige digitale vaardigheidsniveau in te schatten en specifieke professionaliseringsactiviteiten in kaart te brengen die nodig zijn naar de toekomst toe.

Voor schoolleiders & ICT-coördinatoren is de SkillsNavigator een prima instrument om ter beschikking te stellen aan individuele leraren en teacher teams en dit om een gefocuste professionaliseringsaanpak rond digitalisering te bewerkstelligen en meer specifiek om digitale didactiek in de praktijk te brengen.

Bijkomende informatie en de downloadlink voor de SkillsNavigator

We hebben de afgelopen maanden duizenden leraren, ICT-verantwoordelijken en schoolleiders in Vlaanderen en Nederland begeleid met betrekking tot het brede domein van ‘digitale transformatie in onderwijs’:

  • professionalisering met betrekking tot kwaliteitsvolle digitale didactiek
  • sensibilisering met betrekking tot dataveiligheid
  • visieontwikkeling digitale transformatie van scholen
  • advies met betrekking tot aankoop van kwaliteitsvolle EdTech (education technology) oplossingen en digitale leermiddelen
  • professionalisering en sensibilisering met betrekking tot EdTech, learning analytics, differentiatie, motivatie, …

We hebben met ‘domo de refontiro’ een unieke en aantoonbare expertise die we ook concreet met u kunnen delen via bijvoorbeeld live of online opleidingen, pedagogische studiedagen, visieontwikkeling voor het toekomstig digitaal beleid van de school, adviesverlening met betrekking tot aankoop van digitale leermiddelen (EdTech), …

Concreet bieden we twee expertenopleidingen in open aanbod aan waar u concrete handvaten krijgt om van de digitale transformatie een succes te maken voor uw school:

⇨ Digitaal doordacht springen 
Verdiepend opleidingstraject – 3 halve dagen op woensdagnamiddag – digitale transformatie concreet vorm geven
Doelgroep: schoolleiders, beleidsondersteuners en (ICT-)coördinatoren van basis-, secundair, buitengewoon onderwijs, Centra voor Volwassenenonderwijs en Centra voor Basiseducatie.

INFO - INSCHRIJVEN 

 Let me EdTech you 
Initiatieopleiding van een halve dag – digitale didactiek en EdTech 
Doelgroep: leraren, schoolleiders, beleidsondersteuners en (ICT-)coördinatoren van basis-, secundair, buitengewoon onderwijs, Centra voor Volwassenenonderwijs en Centra voor Basiseducatie.

Meer info + inschrijven


Wij ondersteunen u graag bij deze uitdagingen. Neem vrijblijvend contact met ons op en we tekenen samen een traject of opleiding op maat uit voor uw school. Samen bouwen we aan het onderwijs van de toekomst!

Tenslotte nog meegeven dat binnen een kwaliteitsvolle digitale didactiek kwaliteitsvolle digitale leermiddelen een prominentie plaats innemen.  Maak daarom kennis met het nummer 1 platform voor rekenen en wiskunde EDUTEN playground. 

Bekijk alvast het filmpje hieronder: 

Bijkomende informatie en de downloadlink voor de SkillsNavigator

Artikels met gelijkaardige interesses