Zes redenen om in te schrijven: OMG! Onderwijs Met Games Festival

Zes redenen om in te schrijven: OMG! Onderwijs Met Games Festival

Wat is het OMG Festival?

Een evenement dat inzet op de educatieve, maatschappelijke, culturele en sportieve meerwaarde van games.

Tijdens dit evenement willen we jou onderdompelen in de wereld van videogames, gamification, games coderen, VR, AR, … en de meerwaarde van dit medium binnen het onderwijs en breder, de maatschappij.

Datum: maandag 22 mei 2023
Locatie: Howest Kortrijk, vlakbij het station
Doelgroep: directies, ict-coördinatoren en leerkrachten uit basis-, secundair, lerarenopleidingen en volw.ond. 
Game-ervaring: niet vereist!

Waarom moet je er zeker bij zijn?

1. Bezoek de interactieve expo

Het hart van het festival is de grote interactieve expo waar verschillende partners je zelf aan de slag laten gaan met tal van games en tools. Altijd al eens willen schilderen in virtual reality? Of speel je graag eens een coöperatief spel met jouw collega's? Je ontdekt er tal van interactieve games die je kan inzetten in jouw les, zodat je met enorm veel inspiratie naar huis kan gaan op het einde van de dag. Benieuwd welke partners je beter zal leren kennen? Onder andere:

Meer informatie over onze partners en nieuwe aankondigingen kan je vinden op https://omg.vlaanderen/

2. Luister doorheen de dag naar interessante keynotes

Wil je na al de interactie even op adem komen? Ons keynote programma mag je zeker niet missen. Doorheen de dag laten we enkele experten aan het woord, waaronder Stephen Reid, de Game-Based learning Lead, die met dank aan Microsoft speciaal wordt overgevlogen om jullie te inspireren. Daarnaast staan er uiteraard ook tal van andere interessante keynotes op het programma, je beslist de dag zelf naar welke sprekers je wilt komen luisteren.

Hou https://omg.vlaanderen/ in de gaten voor nog meer keynotes.

3. De hele dag door zelf aan de slag

Wil je bepaalde games of technologieën nog beter leren kennen? Dan kan je zelf aan de slag in onze spotlight demo's of in-depth workshops. Doorheen de hele dag vinden er rond de interactieve expo ook spotlight sessies van 60 minuten plaats. Hier leer je een bepaalde tool of game beter kennen zodat je er eenvoudiger ook zelf mee aan de slag kan gaan. Zoals het hoort op een festival hoef je voor deze korte demonstraties niet vooraf in te schrijven. Je wandelt gewoon naar de locatie van de spotlight en geniet van de inspirerende demo.

Toch liever een volwaardige workshop van 2,5 uur? Dan zijn de in-depth workshops iets voor jou! Hier ga je samen met jouw lesgever 2,5 uur concreet aan de slag zodat je na deze workshop helemaal klaar bent om zelf een game te maken of games of VR in de les in te zetten. Het voorlopig programma kan je al rustig bekijken op deze website. Voor de workshops moet je vooraf inschrijven.

4. Kostprijs 

We vragen slechts € 75 voor een dagticket en maar € 35 voor een in -depth workshop van 2,5 uur. Dat maakt die workshops heel goedkoop, maar onze aanbeveling is wel: volg er maar één, zodat je ook nog kan genieten van de expo, keynotes en spotlight demo's. 

Voor dit bedrag is alles inbegrepen: catering, gratis parking, de expo, keynotes, spotlight demo's en - mits voorinschrijving - een workshop.

5. Bereikbaarheid 

Kortrijk?! Laat de ligging jou niet afschrikken. Het moet niet altijd Gent of Leuven zijn ;) The Penta is een campus die je eens gezien moet hebben! Deze campus van Howest ligt op wandelafstand van het station van Kortrijk en er is een grote, gratis parking. Je bent bovendien de hele dag doorlopend welkom, geen stress dus. 

6. Het publiek : voor iedereen!

Heb je nog geen ervaring rond games of VR in de klas? Dan is deze dag zeker voor jou. Je kan de mogelijkheden aftoetsen, je kan je laten verrassen, je kan materiaal voor je les ontdekken. Alle sprekers en exposanten staan nu al te popelen om jou de eerste stappen te laten zetten in hun game of VR-tool.

Heb je al veel ervaring, dan zal je tijdens de conferentie een publiek vinden om die ervaring te delen en meer input te krijgen. Een fijn netwerk van gamers en niet-gamers zie willen bijleren. 

Dit is het eerste grote event rond onderwijs en games in Vlaanderen. Het wordt absoluut uniek, dat voelen we nu al!

Klik op de knop om geïnformeerd te worden als de inschrijvingen starten (vermoedelijk dinsdag 21 maart rond 17:00) via www.omg.vlaanderen.

Artikels met gelijkaardige interesses