Doe mee aan de Minecraft-bouwcompetitie voor ouders

Doe mee aan de Minecraft-bouwcompetitie voor ouders

Altijd al eens willen weten wat kinderen zo leuk vinden aan Minecraft?

Een van de populairste games voor kinderen op de basischool is Minecraft. En Minecraft is niet alleen populair vanwege de spannende spelelementen, maar als een soort virtuele LEGO kunnen spelers ook hun creativiteit kwijt om (samen) te bouwen wat ze maar willen.

In het kader van het Different Perspectives Art Games Festival wordt op 20 mei een Minecraft competitie georganiseerd met een unieke twist: Dit keer moeten ouders namelijk iets bouwen, en mogen kinderen hun ouders scores geven. Op deze manier krijgen kinderen de kans om hun ouders creatief te laten zijn in hun favoriete game, en creëren ze de kans voor ouders om hun kinderen mee te nemen naar een cultuurinstelling, en samen naar kunst te kijken.

Meer informatie over de Minecraft bouw competitie

Different Perspectives Art Games Festival

Jaarlijks wordt in Antwerpen het kunstfestival Different Perspectives Art Games Festival georganiseerd. Het festival draait om de artistieke en educatieve waarde van computer games. Het thema van het festival is dit jaar 'samen'. Computer games zijn niet alleen vermaak, maar bieden ook de kans voor mensen om elkaar te ontmoeten en te leren hoe ze samen kunnen werken.

We willen aan een groot publiek laten zien dat computer games geen geweld hoeven te hebben en veel meer kunnen zijn dan alleen plat vermaak. Het kunnen artistieke ervaringen zijn, en bovendien bieden virtuele werelden een inclusieve plek waar mensen zichzelf kunnen zijn, en niet zoals in de echte wereld gediscrimineerd kunnen worden vanwege uiterlijk, geloof, fysieke of mentale gebreken, etcetera.

Het festival vindt dit jaar plaats tijdens de Antwerp Art Weekend in cultuurinstelling Het BosNaast een game-expo verspreid over twee zalen met veertien installaties met een selectie aan toegankelijke spellen die gaan over samenwerken, kan je in Het Bos documentaires bekijken over de gamescene, artist talks bijwonen, deelnemen aan een internationale netwerkdag, én kunnen ouders creatief zijn in de wereld van het populaire Minecraft. Even op adem komen doe je in de leeshoek bij een minibibliotheek gevuld met niet-technische gamelectuur.

Different Perspectives vindt plaats van donderdag 18 mei tot zondag 21 mei en van woensdag 24 mei tot zondag 28 mei. Het evenement is gratis. Volledige programmatie en info op www.differentperspectives.be.

Different Perspectives hoopt dat er basisscholen in Antwerpen zijn die ons willen helpen (wellicht middels social media) kinderen en ouders op de hoogte te stellen van de Minecraft bouw competitie. 

Advertentie
Ik wil deelnemen!

Artikels met gelijkaardige interesses