Vlaamse Online AI-cursus

Vlaamse Online AI-cursus

Goed nieuws voor elke Vlaming ouder dan 12 die zich tijdens de zomervakantie wil bijscholen in artificiële intelligentie of AI.

De Vlaamse AI-cursus is online: gratis en laagdrempelige leerstof over AI.

De Vlaamse AI-cursus bestaat uit acht modules en die in het Nederlands of Engels afronden – reken op zes uur in totaal – levert je een certificaat op. De cursus doet AI uit de doeken en bevat lessen over onder andere machine en deep learning. Het programma krijgt de steun van onafhankelijke ambassadeurs Lieven Scheire en Steven Van Belleghem, en bevat gastcolleges van de Belgische professoren Erik Mannens van de UGent en Nathalie Smuha van de KUL. De Universiteit van Vlaanderen, een organisatie waar wetenschappers gratis online lesgeven, deelt ook enkele gastlessen en handige filmpjes die worden opgenomen in de AI-cursus.

Dit is een initiatief van De Nederlandse Nationale AI-cursus en Samsung met de steun van de Universiteit van Vlaanderen. Samen willen de drie actoren – met het oog op een digitale arbeidsmarkt en dito economie – AI onderrichten en minstens 66.000 jonge Vlamingen op de toekomst voorbereiden.

Meer weten?

Artikels met gelijkaardige interesses