Preteaching wordt een makkie met i3LEARNHUB!

Preteaching wordt een makkie met i3LEARNHUB!

De voorbije weken hebben alle leerkrachten ongetwijfeld het beste van zichzelf gegeven om ervoor te zorgen dat de leerlingen toch zo veel mogelijk van thuis uit aan de slag konden met de leerstof.

De kans is groot dat de lessen ook na de paasvakantie nog niet op school zullen kunnen doorgaan. Het blijft echter wel belangrijk dat de leerlingen de meest essentiële leerstof nog krijgen voor het einde van het schooljaar. Als de scholen dan later opnieuw opengaan, zal er nog teruggekomen worden op die leerstof. Die methode wordt "preteaching" genoemd. 

 
Daar willen we je graag een handje bij helpen!

We maken i3LEARNHUB klaar om je les volledig online te kunnen geven! We introduceren 'i3LEARNHUB OnAir' waarbij de leerkracht de instructie online kan geven, zonder daarbij in de klas aan het bord te moeten staan!

We hebben een korte opname gemaakt van hoe de i3LEARNHUB OnAir functie zal werken:
Preview i3LEARNHUB OnAir
We willen je hierbij zo goed mogelijk begeleiden en bieden daarom verschillende (gratis) online opleidingssessies aan voor leerkrachten en ICT-coördinatoren, zodat je na de paasvakantie zelf online aan de slag kan!

Online opleidingen

Neem deel aan onze online sessies en ontpop je tot virtuele leerkracht!

We willen je zo veel mogelijk ondersteunen bij het voorbereiden van je online lessen! We voorzien verschillende online opleidingen waarbij je kan leren hoe je een les of instructiemoment kan voorbereiden die je dan nadien online kan geven aan je leerlingen.
We voorzien tevens sessies om je op weg te helpen bij het geven van een online les. Deze sessies worden opgenomen zodat je deze ook achteraf nog kan bekijken.
Basisopleiding i3LEARNHUB (1 uur)
Woensdag 8 april om 10 uur
Donderdag 9 april om 14 uur


Leer hoe je makkelijk en snel je les of instructiemoment kan voorbereiden in i3LEARNHUB.
Schrijf je in voor de sessie van woensdag 8 april om 10 uur!
Schrijf je in voor de sessie van donderdag 9 april om 14 uur!
Word virtuele leerkracht (1 uur)
Donderdag 16 april om 10 uur
Vrijdag 17 april om 14 uur


In deze online opleiding leren we je hoe je een les of instructie online kan geven met i3LEARNHUB. In deze sessie laten we je ook zien hoe je de lesopdrachten in i3LEARNHUB kan delen met je leerlingen via Google Classroom!
Schrijf je in voor de sessie van donderdag 16 april om 10 uur!
Schrijf je in voor de sessie van vrijdag 17 april om 14 uur!
Preteaching: technische opleiding
(1 uur)

Donderdag 16 april om 14 uur
Vrijdag 17 april om 10 uur


In deze online opleiding tonen je we je hoe je als ICT-coördinator de leerkrachten goed kan ondersteunen bij het online lesgeven. Wat zijn de technische vereisten? Wat zijn de meest voorkomende vragen? Zo kan je na de paasvakantie goed voorbereid aan de slag!
Schrijf je in voor de sessie van donderdag 16 april om 14 uur!
Schrijf je in voor de sessie van vrijdag 17 april om 10 uur!

Ben je nu al benieuwd en wil je graag al wat meer te weten komen?

Herbekijk het webinar 'Afstandsonderwijs, hoe doe je dat?'

Een paar weken geleden hebben we reeds een webinar gegeven over afstandsonderwijs waarin we lieten zien hoe je makkelijk en met de meest eenvoudige hulpmiddelen meteen leren op afstand mogelijk kan maken.

Neem gerust al even een kijkje! Heb je zelf een idee of suggestie, stuur ons dan zeker een mailtje met een korte beschrijving van je verzoek!
 
Bekijk de opname

Deel je lesopdrachten via Google Classroom!

Binnenkort (vanaf 15 april) kan je heel makkelijk je lesopdrachten in i3LEARNHUB delen met je leerlingen in je Google Classroom!

We hebben een instructievideo klaar om je te tonen hoe dat werkt!
Bekijk de instructievideo

Tips om je te helpen je Google Classroom te beheren

We delen graag enkele praktische tips om je te helpen bij het opzetten en beheren van je lesopdrachten in Google Classroom. 
Google Classroom Tips

Artikels met gelijkaardige interesses