Imagine Cup Junior: AI-wedstrijd voor leerlingen

Imagine Cup Junior: AI-wedstrijd voor leerlingen

Zijn jouw leerlingen klaar om de wereld te veranderen?

De missie van Microsoft is om elke student op de planeet in staat te stellen meer te bereiken. De studenten van vandaag zijn de veranderaars van morgenzijn, dus het is de kern van hun missie om hen de middelen en mogelijkheden te geven om nieuwe vaardigheden te leren en toekomstige leiders te zijn.

Daarom heeft Microsoft de Imagine Cup uitgebreid naar jongere studenten met de Imagine Cup Junior Artificial Intelligence for Good Challenge!

Wat is Imagine Cup Junior?

Imagine Cup Junior 2021 biedt leerlingen tussen 13 en 18 jaar de mogelijkheid om te leren over technologie en hoe deze kan worden gebruikt om de wereld positief te veranderen. De wereldwijde uitdaging is gericht op Artificial Intelligence (AI), waarbij studenten kennismaken met AI en Microsoft's AI for Good initiatieven, zodat ze ideeën kunnen bedenken om sociale, culturele en milieukwesties op te lossen. Het is ook een geweldige kans om studenten te stimuleren om 21e eeuwse vaardigheden te ontwikkelen en te oefenen, zoals communicatie, samenwerking, kritisch denken en creativiteit.

Team deelname

Leraren en ouders kunnen aanvragen indienen voor hun leerlingen, de inzendingen moeten een originele oplossing zijn die elk team van één (1) tot zes (6) studenten heeft gecreëerd. 

Schrijf je nu in! Om toegang te krijgen tot een spannende kalender met virtuele evenementen en lesmateriaal:

AI Webinars en Hackathons

Vanaf november hebben we een serie AI-webinars om leerlingen te begeleiden in de wereld van AI. Data en links vind je via de knop 'Meer weten' hieronder,

Meer weten?

Artikels met gelijkaardige interesses