Gratis trainingen Cloudwise Academy - Gratis pilot

Gratis trainingen Cloudwise Academy - Gratis pilot

Cloudwise in België

Al vele jaren is Cloudwise een succesvolle ICT-partner voor scholen in Nederland, en samen met Rhombus zetten ze nu een joint venture op in België. Cloudwise is een van de grootste Google Premier Partners in de Benelux en maakt het werken in de cloud voor scholen leuker, makkelijker en sneller!

 

Om deze prachtige samenwerking te vieren bieden we alvast verschillende, gratis trainingen aan via Cloudwise Academy! Uitgebreide informatie en updates kan je vinden via de knop hierboven.

Volgende vier trainingen komen deze periode aan bod:

Leer de Google tools kennen en toepassen in jouw onderwijssituatie.  In de deze nascholing bieden we een overzicht van de mogelijkheden van de belangrijkste Google tools.
Sessies op 19/11/2020 & 01/12/20.

Maakt jouw school de omschakeling naar sterk digitaal ondersteund onderwijs waarbij elke leerling een toestel heeft?  Ontdek dan in deze sessie hoe je dit aanpakt.  We overlopen de mogelijkheden en valkuilen en besteden aandacht aan de verschillende aspecten.
Sessies op 18/11/20 & 09/12/20.

Na deze sessie kan je een gepast beleid opzetten in je school. Daarnaast maken we ruim de tijd voor jouw concreet platform.  We helpen je met de setup en beantwoorden je vragen.
Sessies op 19/01/2021 & 03/02/2021.

Leer de Google tools kennen en toepassen in jouw onderwijssituatie.  In de deze nascholing bieden we een overzicht van de mogelijkheden van de belangrijkste Google tools, specifiek gericht op het pedagogische proces en gaan we ook dieper in op deze tools en apps.
Sessies op 12/11/2020 & 09/02/2021.

 

Online leren met COOL

Het COOL leerplatform van Cloudwise is reeds voor veel honderdduizenden leerlingen in Nederland de vaste startplaats voor online leren; en ook in België hebben de afgelopen jaren reeds verschillende scholen via Rhombus hun weg naar het COOL platform gevonden. Dankzij het eenvoudige single sign-on principe moeten leerlingen slechts één keer aanmelden met een pictogram of QR-code. Doordat COOL online is, is het platform op elk moment en vanuit elke plek bereikbaar, dus ook als er vanuit huis gewerkt moet worden.

Tools voor de leraar

Leraren kunnen via het online leerplatform gemakkelijk berichtjes sturen naar leerlingen, website of apps klaarzetten en digitale opdrachten met leerlingen delen. Dankzij de plagiaatscan controleer je eenvoudig het werk van je leerlingen voor documenten in Google Classroom.

Een zeer populaire functie van het COOL platform heet “Meekijken”. Leraren kunnen hiermee live meekijken met wat leerlingen uitvoeren als ze in de klas op hun Chromebook werken. Wanneer er een toets of examen is maakt de Examen app van COOL het ook mogelijk om veilig en spiekvrij te evalueren met Chromebooks. In volgend filmpje kan je de ervaringen en toepassingen van COOL ontdekken.

 

GRATIS PILOT!

We bieden gratis(!) zes maanden COOL aan, voor alle scholen die het graag willen proberen. Door dit platform te gebruiken kan je erg gemakkelijk overschakelen naar digitaal of afstandsonderwijs wanneer nodig, of gebruik je het in de klas. Geïnteresseerd in COOL bij jullie op school? Of heb je hier nog vragen over? Contacteer ons via info@cloudwise.be of gebruik de knop hieronder. 

 

 Wat maakt Cloudwise België bijzonder?

Cloudwise zet alles op alles voor een perfecte ondersteuning van leraren bij digitaal lesgeven, en het uit handen nemen van ICT zorgen of noden in een school. ICT moet gewoon goed werken, gemakkelijk en leuk zijn voor zowel leraar als leerling.

De school willen we maximaal ontzorgen op vlak van zorgen rond ICT, de administratie en logistiek bij het 1 op 1 project, het boekenpakket of andere verplichte leermiddelen op school.  We vinden dat ICT het werk van de leraar makkelijker moet maken en tijd besparen. Zo kunnen zij zich blijven richten op de leerling en het primaire proces: goed lesgeven.

Devices en touchscreens

Cloudwise is daarbovenop een van de grootste leveranciers van Chrome OS hardware in de Benelux, en heeft daarbij een eigen COOLCart ontworpen om veilig 32 apparaten op te bergen en op te laden. Naast Chromebooks biedt Cloudwise ook licenties, Windows laptops en pc’s aan. Ook voor de audiovisuele realisaties kan uw school aankloppen bij Cloudwise, als ervaren Clevertouch Partner voor moderne touchscreen-oplossingen in de klas. 

Samen met Rhombus

In de joint venture Cloudwise België worden dus alle bestaande activiteiten van Rhombus geïntegreerd die te maken hebben met ICT-oplossingen, alsook de dienstverlening via Schoolsupply. Met Cloudwise België zijn we het aanspreekpunt voor innovatieve ICT-oplossingen in scholen, en een vooruitstrevende distributiepartner van leermiddelen en leermethodes (zowel op papier als op een Chromebook of laptop). de ontwikkelingen aan Schoolsupply en COOL zullen de komende maanden nog versnellen.

Rhombus blijft zich als afzonderlijk bedrijf de komende jaren focussen als partner en distributeur van educatieve producten voor STEM-vakken zoals bijvoorbeeld rekenmachines, sensoren, robotica en 3D-printers.

 

Meer weten?

Artikels met gelijkaardige interesses