Doe mee met de CodeWeek

Doe mee met de CodeWeek

CodeWeek viert haar 10e verjaardag en het belooft een feest te worden! Deze speciale Europese programmeerweek is een burgerinitiatief dat erop gericht is om programmeren en digitale vaardigheden op een leuke, aantrekkelijke manier voor iedereen bereikbaar te maken.

Naast het volgen van leuke activiteiten kan je er ook zelf één geven! Iedereen mag een activiteit organiseren, je kan het onderwerp en de doelgroep eenvoudig kiezen om daarna jouw activiteit op de kaart te zetten. Je krijgt ook een mooi overzicht van alle andere evenementen in jouw regio.

Programmeren in school?

De CodeWeek gelooft sterk in een digitaal tijdperk waarin iedereen over basisvaardigheden moet beschikken zoals inzicht in programmeren en de ontwikkeling van essentiële vaardigheden in verband met computationeel denken.

Als leerlingen op school leren programmeren, krijgen ze de middelen aangereikt om voorop te lopen in een digtale samenleving. Ze ontwikkelen daarnaast een beter begrip van de wereld en krijgen betere kansen op succes in hun persoonlijke later ook professionele leven.

De CodeWeek is het perfecte platform om te starten met programmeren in de scholen. Het biedt heel wat gratis inspiratie en staat boordevol tips voor de beginner en extra uitdagingen voor de expert. Doe jij mee aan de CodeWeek?

Ik doe mee met de CodeWeek

Artikels met gelijkaardige interesses