Telenet start proefproject met basisinternet voor kwetsbare gezinnen

Telenet start proefproject met basisinternet voor kwetsbare gezinnen

Operator Telenet reikt de hand naar sociale organisaties en lokale besturen om digitale inclusie mee vorm te geven. Telenet wil doeltreffende bijdrage leveren aan digitale inclusie in België en wil hiervoor actief samenwerken met lokale ocmw’s, onderwijs, sociale en middenveldorganisaties.

Vanaf december start Telenet samen met sociale organisaties een eerste test van zijn ‘Telenet Essential Internet’-oplossing: basisinternet aan een vast tarief van 5 euro per maand voor kwetsbare groepen die thuis geen of zeer beperkte internetconnectie hebben.

Telenet verlengt het Wi-Free-voucher-programma tot het einde van dit schooljaar. Kanszoekende gezinnen met schoolgaande kinderen kunnen hiermee gratis connecteren op de meer dan 1,5 miljoen locaties van het Telenet Wi-Free-signaal.

Telenet zet vanaf december extra in op digitale inclusie en werkt daarvoor een structureel plan uit. Het bedrijf wil basisinternet voorzien voor kwetsbare groepen die thuis geen of zeer beperkte internettoegang hebben, zodat ook zij de kans krijgen om deel te nemen aan de digitale samenleving. Deze ‘Telenet Essential Internet’-oplossing werkt via het mobiele netwerk en zal enkel aangeboden worden via sociale organisaties zoals het OCMW en organisaties die inzetten op digitale inclusie van kansengroepen. Vanaf december wil Telenet de connectiviteitsoplossing testen in Mechelen, een tweede Vlaamse stad en Brussel. In de loop van 2021 wil Telenet het project breder uitrollen in beide regio’s. Telenet zal daarnaast ook zijn Wi-Free-voucher-programma voor gratis internettoegang tot de meer dan 1,5 miljoen Wi-Free-locaties tot zeker 30 juni 2021 blijven aanbieden. Meer dan 6.000 kanszoekende gezinnen uit Vlaanderen en Brussel maakten hier de afgelopen maanden al gebruik van om in contact te blijven met de school.

Meer weten?

Artikels met gelijkaardige interesses