Nieuwsbrief Educatieve Technologie

Kenniscentrum Digisprong lanceert Digisnap

Kenniscentrum Digisprong lanceert Digisnap

Op basis van SELFIEforTEACHERS ontwikkelde Kenniscentrum Digisprong een zelfreflectietool. Digisnap is een gratis online tool en plaint naar de ICT-competenties van elke leeraar. De vragen zijn eenduidig en in duidelijke taal afgestemd op het Vlaamse onderwijs. Praktijkvoorbeelden worden gebruikt ter ondersteuning. Elke vraag in de zelfreflectietool vertrekt vanuit een competentie en bevraagt de mate van toepassing door de leerkracht, per vraag zijn er vijf antwoordmogelijkheden.

Het handige aan Digisnap is het feit dat je op het einde een handig en overzichtelijk schoolrapport krijgt dat directies kunnen gebruiken om een traject op maat op te stellen. De competenties van het lerarenteam komen duidelijk in beeld en ter ondersteuning worden er leerrouttes of zelfs passende ICT-opleidingen voorgesteld in het rapport.

Digisnap is uiteraard volledig GDPR-proof en is vanaf deze maand gratis te gebruiken. In samenwerking met verschillende partners voorziet het Kenniscentrum Digisprong opleidingssuggesties in de rapportage.

Benieuwd naar deze gratis tool?

Ik wil Digisnap beter leren kennen.

Artikels met gelijkaardige interesses