Derde editie van Learning Bytes Festival belicht AI in onderwijs en training
Op 20 maart 2024 vindt de derde editie van het Learning Bytes Festival plaats. Het event zet de onderzoeksresultaten van Smart Education in de spotlight, een onderzoeksprogramma dat geleid wordt op itec, een imec-onderzoeksgroep aan KU Leuven Kulak. Dit jaar draait alles rond het potentieel van AI in onderwijs en training.
EdTech Station en itec organiseren voor het derde jaar op rij het Learning Bytes Festival, dat de rol van technologie en innovatie in onderwijs en levenslang leren in de kijker zet. Onderzoekers, beleidsmakers, leerkrachten en studenten maken er kennis met de nieuwste ontwikkelingen in onderwijslandschap.
Flanders Technology and Innovation
Het Learning Bytes Festival zit dit jaar uitzonderlijk ingebed in het regeringsproject Flanders Technology and Innovation (FTI). FTI wil heel Vlaanderen samenbrengen rond technologie en innovatie tijdens technologiebeurzen in de zes Vlaamse provinciehoofdsteden: Kortrijk, Brussel, Gent, Leuven, Antwerpen en Hasselt. Het festival in Kortrijk (16-21 maart) zet educatieve technologie en gametechnologie op spectaculaire wijze in de kijker.
Creatief schrijven met AI
Deelnemers aan het Learning Bytes Festival worden getrakteerd op inspirerende keynotes en boeiende sessies. Van een talk over de resultaten van de tweede EdTech-barometer tot een sessie over hoe sociale robots onderwijs kunnen ondersteunen: voor elk wat wils. Maar het festival biedt ook hands-on workshops aan die zich specifiek richten op leerkrachten. Inhoud die ze meteen kunnen inzetten in de lespraktijk. Denk creatief schrijven met AI, nepnieuws en deepfake op een zinvolle manier bij je leerlingen brengen of de bias in AI-systemen ontdekken via het onderzoek naar huidmondjes. Keuze genoeg.
Van imec tot Meta
Het event kan rekenen op twee klinkende namen als keynote-sprekers. Steven Latré, hoofd R&D van machine learning en AI bij imec, komt spreken over het potentieel van AI in de onderwijsloopbaan, van kleuter tot werkplekleren. Monica Arés, executive director of IDEA lab bij Imperial College London én voormalig hoofd van immersief leren bij Meta, zal het publiek informeren over haar visionaire blik op de toekomst van het leren.
Over itec, onderzoeksgroep van imec aan KU Leuven
Imec werd opgericht in 1984 en groeide intussen uit tot wereldvermaard onderzoekscentrum voor nano-elektronica en digitale technologie. Het heeft verschillende onderzoeksgroepen verspreid over de Vlaamse universiteiten, waaronder itec, gevestigd op KU Leuven Kulak. Itec voert interdisciplinair onderzoek uit rond het ontwerp, de ontwikkeling en evaluatie van gepersonaliseerde en adaptieve digitale oplossingen binnen de impactdomeinen Smart Education en Smart Health Care. Itec brengt expertise samen uit verschillende disciplines: onderwijskunde en psychologie, toegepaste taalkunde en computerwetenschappen.
Over Smart Education
In 2017 lanceerde imec het Smart Education-programma, dat met educatieve technologieën onderwijs en levenslang leren wil ondersteunen. Aan de hand van uitgebreid onderzoek en innovatieprojecten bouwt het Smart Education-programma aan toekomstgerichte oplossingen waarmee slimmer geleerd, onderwezen en getraind kan worden. Dat gebeurt met de sterke ondersteuning van en wisselwerking met tal van (regionale) bedrijven en onderwijspartners. De coördinatie van het Smart Education-programma ligt bij itec.
Praktisch
· Woensdag 20 maart 2024, 9.30-16.30
· Locatie: Buda-eiland, Kortrijk
· Tickets: www.learningbytesfestival.be
Hier ben ik graag bij!