Schrijf je in voor het Codefestival

Schrijf je in voor het Codefestival

Het Kenniscentrum Digisprong organiseert het Codefestival op maandag 14 oktober 2024. Je ontdekt er onder andere Onderwijs Met Games, Fyxxi en nog veel meer.

Het event kadert in de EU Code Week. Dat is een initiatief waarin creativiteit, probleemoplossing en samenwerking worden gestimuleerd door middel van programmeren en andere technische en digitale activiteiten. Het idee erachter is om programmeren bereikbaarder te maken en om leraren te laten zien hoe je ideeën met programmeercode tot leven kunt brengen. De Code Week wil digitale vaardigheden ontwikkelen en gemotiveerde mensen bij elkaar brengen om te leren.

Programmeren met leerlingen
Leren coderen en programmeren biedt je leerlingen nieuwe mogelijkheden. Door hen te leren programmeren krijgen ze meer inzicht in hoe de digitale wereld werkt. Het leren van onder meer algoritmes, systematiek en programmeertalen krijgt een belangrijke plaats binnen het computationeel denken. Het stimuleert het redeneren, abstraheren en het probleemoplossend vermogen. Computationeel denken houdt dus in dat je naar een probleem of vraagstuk kijkt op een manier die toelaat dat een computer kan helpen bij de oplossing. 
 
Raadpleeg het programma om de planning en de invulling van de studiedag te bekijken. 
 
Locatie
De studiedag vindt plaats in het Hendrik Consciencegebouw, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel.
 
Inschrijven
Deelname is volledig gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht.

Het aantal plaatsen is beperkt tot 150 deelnemers. Bij maximale bezetting sluiten we de inschrijvingen af.
Inschrijven kan tot uiterlijk 1 oktober – 23uur en uitsluitend via het online inschrijvingsformulier

Dit wil ik niet missen

Artikels met gelijkaardige interesses