Iedere leerling mee in de klas dankzij de Tyyp dactylocursus

Iedere leerling mee in de klas dankzij de Tyyp dactylocursus

Dactylo op school, wordt dat nog gedaan? Jazeker! Leerlingen komen in contact met vele digitale toepassingen. Dat betekent niet automatisch dat ze vlot overweg kunnen met de laptop of Chromebook in de klas. Ontdek hoe je met Tyyp jouw leerlingen op speelse wijze leert typen.

Waarom zou je nog leren typen?

Als leerkracht wil je dat elke leerling mee kan in de klas. Je wil hen klaarstomen voor verdere studies en een mooie carrière. Vlot typen helpt om sneller en met meer focus te werken. Je moet namelijk niet zoeken naar de toetsen!

Bij het werken met een klavier is een juiste houding en handpositie belangrijk. Op die manier spaar je je rug en polsen, waardoor je nog comfortabeler en vlotter werkt. Daarom leer je in Tyyp ook meer over ergonomie.

Met Tyyp leren je leerlingen deze belangrijke vaardigheid door veel te oefenen. Het is een beetje als fietsen. Je leert het, je oefent het en je verleert het nooit.

Wat maakt de Tyyp-methode bijzonder?

Oké, we leren typen. Maar is dat niet te saai? Dat is het zeker niet. De Tyyp-methode is een dynamische en speelse aanpak die echt werkt. Je leerlingen bekijken leerrijke filmpjes en gaan aan de slag met leuke oefeningen en spelletjes. In Tyyp vind je er bijna 400!

Door spelenderwijs te leren, blijven leerlingen gemotiveerd om meer te oefenen. En het blijft niet bij de bestaande oefeningen en spelletjes. Je daagt je leerlingen makkelijk uit door zelf bijvoorbeeld een tekst uit de geschiedenisles of de Franse woordjes toe te voegen in spelvorm.

Eigen tempo & toegankelijkheid

De snelheid en moeilijkheid van de spelletjes volgen het unieke leertraject van je leerlingen. Zo baant ieder zich een eigen weg door het traject. Aan het einde van elk hoofdstuk wordt het nog persoonlijker. In enkele adaptieve oefeningen herhalen ze wat er vaker misliep.

Aangezien het de bedoeling is om elke leerling mee te krijgen, kan je rekenen op een aantal toegankelijkheidsinstellingen. Denk maar aan verhoogd contrast voor kleurenblindheid. De cursus is ook geschikt voor leerlingen met bijvoorbeeld dyslexie of autisme.

Tyyp inzetten & opvolgen

Je wil natuurlijk opvolgen hoe goed je leerlingen hun weg vinden in de cursus. Dat kan je nauwgezet in je dashboard voor leerkrachten. Zo kan je bijsturen waar nodig.

Meer weten?

Weet je graag meer over onze methode, hoe je elke leerling kan leren typen en waarom we de cursus vergelijken met leren fietsen?

Schrijf je dan in voor een webinar of boek een demo, en maak alvast een gratis schoolprofiel aan. We kijken uit naar een fijne samenwerking!

Mooie woorden van Tyypers

“De leerlingen zijn heel enthousiast. Ze gaan de klas binnen, nemen hun Chromebook en beginnen al te typen. Het maakt hen rustig voor de start van de lesdag.”

“ Ook de leerlingen met autisme hebben het gewone traject bewandeld en deden dat heel vlot. Voor extra focus namen zij er hun hoofdtelefoon bij.” 

-        Juf Annick en meester Maarten van Basisschool Boven-Lo.

Advertentie
Ontdek Tyyp hier

Artikels met gelijkaardige interesses